RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Британії пацієнтка з розкритим черепом під час операції грала на скрипці: фото і відео

Хірурги з клініки Королівського коледжу в Лондоні попросили 53-річну британську скрипальку Дагмар Тернер грати на скрипці під час операції з видалення у неї пухлини в головному мозку. Лікарі переслідували не естетичні, а медичні цілі.

Фото і відео з унікальної операції опублікували британські ЗМІ.

Пухлина в правій лобовій частці у скрипальки з симфонічного оркестру острова Уайт Дагми Тернер була виявлена ще в 2013 році. В останні роки вона почала збільшуватися, стало необхідно провести складну операцію, під час якої був ризик зачепити нерви, що відповідають за рух пальців. Це поставило б хрест на музичній кар'єрі скрипальки.

Щоб цього уникнути, хірурги клініки Королівського коледжу дозволили пацієнтці грати на інструменті під час операції з видалення пухлини.

"Це був перший раз, коли я дозволив пацієнтові грати на інструменті під час операції", - сказав нейрохірург Кейумарс Ашкан.

Дагмар Тернер подякувала лікарям за їх зусилля. Вже через три дні після операції вона повернулася додому і продовжує грати на скрипці.

Як повідомляв "Апостроф", українська співачка і тренер "Ліги Сміху" Наталя Могилевська перенесла стоматологічну операцію.