RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Згадують Путіна: активістка з Риму розповіла, хто розганяє фейки про коронавірус в Європі

Прихильники Кремля в Європі використали ситуацію з протестами в Нових Санжарах для того, щоб погіршити репутацію України і зробити крок до зняття санкцій з Росії.

Про це "Апострофу" розповіла мешканка Італії, активістка Олеся Татарин.

На її думку, зіткнення через прибуття евакуйованих українців були спровоковані.

"Це робилося в інтересах певних людей. Було показано, мовляв, дивіться - українці нелюди. Це налякало Європу і весь світ. Але давайте згадаємо, як італійці спокійно дивилися, як в море гинули кораблі з іноземцями, що не були хворими, а просто бігли в Європу за кращим життям із зони бойових конфліктів. Італійці спокійно дивилися, плескали в долоні своєму лідеру, і їх це ні краплі не бентежило", - говорить активістка.

Вона розповідає, що італійці, які спілкуються з українською діаспорою, розуміють цю проблематику. Однак ті, хто підтримує Росію, поширюють негатив і використовують тему коронавируса, щоб зайвий раз похвалити президента РФ Володимира Путіна.

"Представники Маттео Сальвіні (ультраправий політик, екс-заступник прем'єр-міністра Італії, - "Апостроф") поширюють фейки, що у Путіна немає жодного хворого. Тому ситуація в Санжарах була створена штучно, щоб відвернути обличчя Європи від українців - таких неприємних бридких нелюдів, і на тлі всього цього зменшити симпатію до нас і зняти в кінцевому підсумку санкції з Росії. В крайньому випадку, її використовували для цього", - резюмує Олеся Татарин.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Українці в Італії бояться, що їх закидають камінням на Батьківщині - активістка з Риму.