RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Стало відомо про важливий "прорив" з відправкою українських заробітчан до Фінляндії

Україна та Фінляндія домовилися про рейси для українських сезонних робітників.

Про це повідомила прес-служба віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка.

Віце-прем'єр обговорив з послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне питання виїзду українських сезонних робітників на роботу в цю країну.

"Разом з фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів", - сказав Пристайко.

Він додав, що важливою умовою для роботодавців є легальне працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки та проведення обсервації.

За словами Пяйві Лайнеа, фінські фермери в цьому році розраховують залучити близько 15 тисяч українців.

"Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські заробітчани зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті і ми будемо раді можливості в цьому році знову залучити їх до роботи в сільському та лісовому господарстві та інших сферах", - підкреслила посол.

За словами Пристайка, аналогічні запити щодо українських сезонних працівників надійшли з Австрії, Данії, Норвегії та інших країн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про те, що Польща готує цікаву пропозицію для українських заробітчан під час карантину.