RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Меркель пригрозила Росії новими санкціями

Атака російських хакерів на сайт Бундестагу, здійснена в 2015 році, може стати підставою для чергових санкцій проти Росії з боку Німеччини.

Про це завила німецький канцлер Ангела Меркель в середу, 13 травня, виступаючи в Бундестазі.

За її словами, у німецької прокуратури є достатньо доказів причетності Росії до цієї атаки.

Установку шкідливого програмного забезпечення, яке надало хакерам доступ до комп'ютерної мережі парламенту ФРН, зокрема до тисяч листів Меркель за період 2012-2015 роки, канцлер Німеччини розцінює як елемент "гібридної війни".

Ангела Меркель зазначила, що у зв'язку з цим Берлін залишає за собою право вжити відповідних заходів щодо Росії, не уточнивши, про які саме санкції йде мова.

У той же час вона зазначила, що виступає за поліпшення відносин з Росією, але дії Москви є серйозною перешкодою для досягнення цієї мети.

Нагадаємо, що хакерська атака сталася 8 травня 2015 року, коли користувач з ніком Scaramouche (Скарамуш) отримав доступ до комп'ютера Меркель в парламентському офісі.

Серед підозрюваних у зломі - росіянин Дмитро Бадин, який був присутній на урочистостях в бундестазі з приводу річниці закінчення Другої світової війни в Європі. Раніше німецька Генпрокуратура оголосила Бадіна в розшук через кібератаки на Бундестаг.

Як повідомляв "Апостроф", заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак прибув в середу, 13 травня, з одноденним робочим візитом до Берліна на запрошення німецької сторони.