RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Скандал навколо "Північного потоку-2": Меркель відповіла на погрози США

Канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що німецький уряд має тверду впевненість щодо необхідності добудови російського газопроводу "Північний потік-2", незважаючи на спроби США завадити цьому.

Як передає "Апостроф", відповідну заяву Меркель, яку цитує DW, зробила під час зустрічі з жителями свого виборчого округу у Штральзунді.

За словами Меркель, санкції США щодо "Північного потоку-2" в уряді вважають неправочинними.

"Ми не вважаємо ці екстериторіальні санкції, тобто ті, що розповсюджуються за межі Сполучених Штатів, правочинними", - зазначила Меркель під час розмови з виборцями про санкції, які США планують запровадити проти компаній, що братимуть участь у завершенні будівництва газопроводу.

Російський газопровід грає велику роль для економіки регіону Штральзунд, де виступала канцлерка. Він розташований на узбережжі Балтійського моря у землі Мекленбург-Передня Померанія. Труби для "Північного потоку-2" на територію Німеччини постачаються через невеликий порт Зассніц, у містечку Любмін.

Як відомо, у США наполягають, що газопровід збільшить залежність Європейського Союзу від російського блакитного палива, що створить нові можливості для політичного тиску Кремля на Європу. Німецький уряд звинуватив США у переслідуванні власних цілей і примусі Німеччини до купівлі американського скрапленого газу.

Як повідомляв "Апостроф", 20 липня Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила посилення санкцій проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".