RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Я не хотів би командира дивізії: відомий білорус дав оцінку вуличним протестам і їх лідерам

Білоруський ресторатор і опозиційний громадський діяч Вадим Прокоп'єв вважає, що протестувальникам в Білорусі потрібні лідери невеликих груп, бо лідера всіх протестуючих тут же затримають.

Таку думку Прокоп'єв висловив в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що нові лідери будуть виникати стихійно.

"Я б хотів, щоб сформувалися лідери дворів, колон, командири відділень і взводів. Я не хотів би командира дивізії, який негайно буде ізольований. Парадоксально, але так. Тіхановська робить неймовірну роботу. Якби Колесникова була на свободі, вона робила б неймовірну роботу. Але я вам скажу парадоксальну річ: героїчний вчинок Марії Колесникової, навіть коли вона в ув'язненні може написати лист, робить неймовірне для нашої революції. Цей вчинок увійде в історію і Колесникова може більше взагалі нічого не говорити і нічого не робити. Вона вже перевернула шахову дошку. Вона велика розумниця і герой", - сказав він.

На думку опозиціонера, Колесникова могла б замінити Тіхановську на місці лідера.

"Якщо її випустять з в'язниці. Але ми не чекаємо такого ходу. Я думаю, Тіхановська перебуває в безпеці. Я думаю, що вона все більше і більше вживається в роль лідера, яким вона не хотіла бути і чесно про це заявляла. Я думаю, що ми маємо справу зі справжнім національним лідером. Як вона себе оголосила, так вона себе і веде.

При цьому, зауважте, у неї послідовна риторика. Вона завжди говорить, що вона не збирається бути президентом Білорусі. Вона збирається бути проміжним керівником, який призначить нові вибори і домовиться з будь-якою стороною. У цьому сенсі вона дуже послідовна. Я дуже вдячний Литві і всім людям, які навколо неї зібралися", - сказав Прокоп'єв.

Детальніше про те, як наростає сила протестів в Білорусі і чому Лукашенку її не втримати, читайте в матеріалі "Апострофа": Лукашенко готується до минулої війни, а Україні велике спасибі - Вадим Прокоп'єв.