RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Німецькі спецслужби засікли активізацію російської розвідки: де чекають нових атак

Німецькі спецслужби продовжують фіксувати високу активність російських хакерів в своєму сегменті Мережі. При цьому вони очікують, що в осяжній перспективі вона буде лише посилюватися.

Про це повідомляється в офіційному звіті Федеральної служби захисту конституції Німеччини (Bundesamt für Verfassungsschutz за 2020 рік).

Такі атаки російські спецслужби здійснюють з метою отримання різного роду цінної інформації. З її допомогою РФ здійснює політичний вплив на місцеву громаду і робить інформаційні диверсії. Саме за такими критеріями спецслужби Росії виробляють вибір цілей кібератак.

При цьому хакерські атаки здійснюються як з території РФ, так і легальними резидентами, які перебувають в самій Німеччині. Також атаки проводяться різними нелегалами, яких вербує російська розвідка.

У самій Росії їх спецслужби орієнтуються переважно на громадян Німеччини, які тривалий час перебувають на території РФ або ж регулярно її відвідують з тих чи інших причин.

Російські кібератаки в основному спрямовані проти державних установ, парламентів і політиків, збройних сил, наднаціональних організацій, підприємств міжнародного бізнесу, науково-дослідних установ, а також політичних організацій. Також увага приділяється урядовим критикам, журналістам, медіакомпаніям, неурядовим організаціям і великим міжнародним банкам.

Раніше ми також повідомляли про те, як в Києві і області провели масштабні обшуки у хакерів - атакували іноземні компанії: фото .

Нагадаємо, що деякий час тому сталася кібератака на найбільший в світі м'ясний концерн: США заявили про російський слід і звернулися до Кремля.