RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

По економіці Росії завдадуть "ядерного удару": ЄС ухвалив важливе рішення

У четвер, 16 грудня, Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Росію відвести свої війська від кордону з Україною, а керівні інституції ЄС підготувати серйозні економічні санкції проти РФ.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на сайт Європарламенту.

За цю резолюцію проголосували 548 депутатів, 69 проголосували "проти", ще 54 "утрималися". Зокрема, йдеться про те, що у разі повномасштабного вторгнення РФ до України, активи російських громадян у ЄС підлягають "заморожуванню", забороняються поїздки до Європи, а на Росію чекає відключення від світової фінансової системи SWIFT. Це спричинить удар по важливих для російської економіки секторах і сприятиме збільшенню проблем у фінансуванні в т.ч, силових структур РФ (армія, Росгвардія, ФСБ тощо. - "Апостроф").

Водночас журналіст Андрій Цаплієнко порівняв ймовірне відключення РФ від системи SWIFT з "ядерним ударом" по російській економіці.

"Росія входить у п’ятірку країн, які є найактивнішими користувачами SWIFT, тож відключення її від цієї системи можна порівняти з "ядерним ударом" по російській економіці. Подивимось, чи змусить ця резолюція Кремль відмовитись від повномасштабної агресії проти України", - написав Цаплієнко на своїй сторінці в Telegram.

Нагадаємо, на сайті Кіровського районного суду Ростова-на-Дону був опублікований текст судового рішення, де прямо згадувалося про перебування російських військовослужбовців в ОРДЛО.

Пізніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков виступив із запереченням цього рішення - він заявив, що це була нібито "помилка авторів тексту". Зараз текст вироку недоступний на сайті Кіровського районного суду Ростова-на-Дону, проте редакції "Апострофа" за допомогою сервісу WebArchive вдалося зробити скріншот вироку за вчорашній день, 15 грудня.

На тлі даної ситуації українська громадська організація та політична партія "Демократична сокира" вимагає від президента Володимира Зеленського терміново скликати засідання Ради Безпеки ООН і надати під час засідання нові докази участі Росії у війні проти України.