RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Розігнався до 417 км/год: у Німеччині багатому лихачеві на Bugatti Chiron загрожує в'язниця

На автобані в Німеччині чеський бізнесмен Радим Пессар розігнався на гіперкарі Bugatti Chiron до 417 км/год. Тепер за цю витівку йому загрожує тюремний термін у два роки. Однак ситуація досить неоднозначна, оскільки в німецькому законодавстві відсутні обмеження швидкості для їзди на автобанах.

Про це повідомило видання The Sun.

Інцидент стався у червні 2021 року. Тоді власник 1500-сильного гіперкара Bugatti Chiron - чеський бізнесмен Радим Пессар - проїхався прямою ділянкою 10-кілометрового німецького автобану А 2 неподалік Віттенберга зі швидкістю 417 км/год.

Поїздка була записана на відео та викладена в Інтернет.

Ролик переглянуло 9 мільйонів людей, включаючи і представників німецьких правоохоронних органів. У поліції землі Саксонія-Анхальт повідомили, що відсутність швидкісного ліміту на автобані не дає права рухатися з будь-якою швидкістю. Німецьке законодавство говорить про те, що на автобанах водії повинні їздити з такою швидкістю, щоб транспортний засіб завжди був під контролем.

У зв'язку з цим у німецьких поліцейських виникли сумніви щодо того, чи міг повною мірою чеський бізнесмен контролювати свій гіперкар під час цього заїзду. Справу передали до прокуратури. Якщо Радіма Пессара визнають винним, його чекає покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 2 роки.

Раніше ми також повідомляли про те, як український мільйонер розбив ексклюзивний гіперкар Ferrari за $1,2 млн.