RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Відправ російського шпигуна додому: у Європі триває флешмоб з депортації агентів РФ

Через війну в Україні, в Європі обчислюють російських шпигунів і депортують їх додому - дипломати РФ у Франції та Хорватії вже покинули країни.

Так, 10 квітня, у неділю у Франції було розкрито секретну операцію, що проводиться російськими спецслужбами.

Про це йдеться у матеріалі bfmtv.

Через це шість російських шпигунів, що діяли під прикриттям свого посольства в Парижі і "чия діяльність суперечила (її) національним інтересам" були депортовані до Росії.

"Після дуже тривалого розслідування Головне управління внутрішньої безпеки (ГУВБ) розкрило в неділю, 10 квітня, таємну операцію, проведену російськими спецслужбами на нашій території. Шість російських агентів, які діяли під дипломатичним прикриттям (...), були оголошені персонами грата", - йдеться в повідомленні міністерства.

Хорватія також відправила 24 працівників посольства Росії через військові злочини в Україні до їхньої рідної країни.

Про це йдеться у прес-релізі МЗС Хорватії.

"У понеділок міністерство закордонних та європейських справ викликало російського посла, щоб засудити жорстоку агресію та численні військові злочини РФ проти України", – йдеться в офіційному повідомленні Міністерства закордонних справ Хорватії.

Послу РФ у Загребі вручили дипломатичну ноту з поясненням: відповідно до статті 11 Віденської конвенції про дипломатичні зносини, Хорватія вирішила зрівняти розмір дипломатичного представництва РФ із дипломатичним представництвом Республіки Хорватія у Москві.

Крім того, у Загребі вкотре закликали Росію негайно припинити військові дії та вивести війська з України, а також організувати шляхи евакуації та гуманітарні коридори. З Хорватії вислали 18 дипломатів та шістьох адміністративних працівників російського посольства.

Раніше ми писали, що з Європи масово виганяють путінських дипломатів.