RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Досить "смоктати" у Путіна: фото потужної акції біля посольства РФ у Вільнюсі

Сьогодні, 16 квітня, у столиці Литви Вільнюсі відбулася акція протесту біля посольства країни-агресора Росії, за допомогою якої жінки привертають увагу до нелюдських знущань росіян над українками - ґвалтувань та вбивств. Минулого тижня така ж акція пройшла в Таллінні (Естонія), де жінки стояли з "окровавленими" ногами, зв'язаними руками та пакетами на головах.

Про це повідомили у литовському виданні Delfi.

Литовки зібрались біля посольства країни-терориста Росії, щоб проявити солідарність з українками та привернути увагу світу до жорстокості російських окупантів.

"Новини з України про згвалтованих жінок, дівчаток і навіть немовлят вже стають повсякденністю. Ми читаємо звіти про жорстокі способи, якими російські солдати задовольняють свої звірячі потреби, незважаючи на біль, життя та автономію іншої людини. Вони ставляться до людей гірших, ніж до ганчірок , дозволяють собі поводитися з тілами, як тільки заманеться. Ґвалтують і вбивають. Ми не забудемо і не пробачимо", - сказала одна з організаторів акції Неринга Буткуте.

У Вільнюсі, як і в Таллінні, жінки стояли з "окрововленими" ногами, з пакетами на головах, а деякі з колясками або м'якими іграшками. Також литовки висловили сподівання, що жінки по всьому світу знайдуть у собі сміливість протестувати про жорстоких воєнних злочинів, вчинених російськими окупантами.

"Ми хочемо підкреслити, що в тіні сексуального насильства жахливим травмам зазнають діти цих жінок. Шлейф цієї жорстокої поведінки тягнеться десятиліттями, вросте в колективну підсвідомість, постійно нагадуючи про біль, тому ми продовжуємо ініціативу талліннських жінок і хочемо, щоб у інших країн вистачило сміливості висловити свою підтримку", - наголосила Буткуте.

Під час акції також відбувся збір коштів для купівлі таблеток екстренної контрацепції та препаратів від інфекцій, що передаються статевим шляхом, щоб відправити їх жінкам в Україну, які постражлали від сексуального насильства.

Раніше стало відомо про факти колективного зґвалтування росіянами українських жінок та навіть малолітніх дітейна очах їхніх батьків. Багато із жінок, що зазнали насильства, завагітніли.