RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

26 травня

Всі новини

Коли Україна отримає від Німеччини гаубиці: названо термін

Німеччина планує доставити в Україну гаубиці Panzerhaubitze 2000 до кінця місяця, ймовірно, 22 червня. Водночас до сьогодні Бундесвер не поставив жодної одиниці важкого озброєння на потреби ЗСУ.

Читайте також: Танковий демарш: як переконати Берлін не зволікати з поставками

Про це повідомив посол України Андрій Мельник в інтерв'ю НВ.

"Станом на сьогодні, на 105 (інтерв'ю брали раніше, зараз 108 день війни, - ред.) день війни РФ проти України, жодна, я повторюю, жодна одиниця саме важкої техніки - щонайменше це артилерія, гаубиці, БМП, танки - жодної не було поставлено до України", - наголосив він.

Однак, за його словами, у найближчий час очікується виконання якнайменше двох обіцянок Німеччини щодо постачання важкого озброєння в Україну, зокрема, самохідні гаубиці Panzerhaubitze 2000.

"7 самохідних гаубиць, які будуть передані нам, - ми ці системи отримаємо десь 22 червня", - зауважив Мельник.

Згодом очікуються поставки німецьких танків Gepard на потреби ЗСУ.

"Це теж стара зброя — 30 одиниць: 15 Gepard - до кінця липня, ще 15 - до кінця серпня. Тобто лише 2 рішення зі всіх оголошених німецьким урядом до сьогодні, які перебувають в стадії реалізації", - сказав посол.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що не так з позицією Берліна щодо блокування постачання в Україну німецьких танків. Німеччина використовує чергові відмовки, щоб не надавати зброю ЗСУ.