RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Нова міграційна криза в Європі: Росія переводить аеропорти в режим "відкритого неба"

Європу може накрити нова міграційна криза, яка буде спровокована Російською Федерацією.

Про це пише російськомовна редакція видання Bild.

За словами журналістів, аеропорт Калінінграда працює в режимі Open Skies, завдяки якому повітряна гавань відкрита для рейсів із усіх країн світу.

Читайте також: Захист за кордоном: на яких умовах країни Європи приймають сьогодні українців

Таке рішення, як пише видання Bild, може спровокувати нову міграційну кризу в Європейському Союзі. Не виключено, що через аеропорт Калінінграда буде здійснено переправу сирійських біженців до європейських країн.

Переведення повітряної гавані в режим Open Skies також можна пояснити тим, що Росія робить все, щоб авіакомпанії з "дружніх" для Кремля країн, наприклад, Сирії, Туреччини та Білорусі, мали змогу там спокійно приземлятися.

Експерт польського інституту Strategy & Future Марек Буджич попереджає, що Москва має у своєму розпорядженні безліч механізмів, які можуть бути використані проти Євросоюзу. Першим кроком, за його словами, можуть стати масовані ракетні удари по Україні, щоб спровокувати новий потік українських біженців до Польщі.

"Якщо вдасться одночасно ініціювати другу хвилю з Калінінграда до Польщі, Росія може посилити цей тиск", - додав Буджич, коментуючи переведення аеропорту Калінінграда в режим Open Skies.

Також читайте матеріал "Апострофа": Мігранти масової поразки: на кордони ЄС прийшла "гібридна війна"