RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Опальний ватажок ДНР розповів, як в РФ відмовляють бойовиків їхати на Донбас

Російський терорист Олександр Можаєв на прізвисько "Бабай", який воював на боці бойовиків на сході України, розповів про те, що тепер відмовляє росіян їхати воювати на Донбас.

Про це "Бабай" сказав в інтерв'ю Gazeta.ru.

"Як я зрозумів, що став відомим? Прийшов нинішній отаман "Вовчої сотні" і сказав: Олександр, ти свою сім'ю залишив на 99% без батька і чоловіка, тебе тепер весь світ знає, ти мішень №1. Тому нижче другого поверху не спускайся, щоб снайпер не "зняв". Взяв до уваги пораду. Вже в Росії багато зверталися і з інтерв'ю, і поради просили, і допомогу. Сьогодні хлопці просять переправити їх на Донбас. Відмовляю: до кого поїдете? Під чиїм командуванням будете воювати?" — розповідає терорист.

Він згадував про події весни 2014 року в Донецьку та Луганську.

"Тоді бачив в очах місцевих прагнення до свободи, незалежності від України. Їм набридло жити в обмані і страху. Що я бачу сьогодні? Ідея у людей залишилася, вони готові за неї боротися, але їм не дають, нинішній уряд Донецька і Луганська зв'язує руки", — зазначив "Бабай".

За його твердженням, на Донбасi бачать своє майбутнє тільки з Росією.

"Як окремий регіон у складі нашої країни. Цьому заважає нинішній уряд республік, який цілком залежить від українських правителів і бізнесменів. Ще це питання залежить від нашого президента, який повинен сказати: так, ідіть до нас, будьте з нами", — додав Можаєв.

Нагадаємо, в так званій ЛНР у "Бабая" Можаєва з'явився двійник.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський терорист Олександр Можаєв на прізвисько "Бабай" поскаржився на важке матеріальне становище своєї родини і заявив про свій намір знову поїхати на Донбас воювати з українцями.