RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

В РФ розповіли, як Путін програв через свій зовнішньополітичний авантюризм

Російський економічний аналітик, фахівець з нафтогазового ринку Михайло Крутіхін заявив, що зовнішньополітичний авантюризм Росії дорого обходиться платникам податків і бюджету країни.

Про це Крутіхін повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Що на сході України, що в інших місцях, у Сирії, наприклад. І ось цей зовнішньополітичний авантюризм призводить до ізоляції країни на міжнародній арені в плані отримання фінансів, кредитів. Це дуже дорого обходиться російському бюджету", - заявив російський аналітик.

За його словами, зовнішня політика не принесла РФ ніяких вигід, а лише одні втрати. Також він підкреслив, що окупація Криму серйозно вдарила по російській економіці.

"Пішли дуже серйозні фінансові санкції, інвесторам стало важче працювати. Ми бачимо істотний відтік капіталу з Росії, і він стає сильнішим. Тобто фінансово, я думаю, Росія втратила дуже багато", - говорить аналітик.

Також він розповів про різке скорочення фінансових резервів РФ.

"Дуже швидко тане резервний фонд, і не виключено, що коли він остаточно розтане в кінці цього або початку наступного року, доведеться використовувати валютний запас, щоб хоч якось підтримувати економіку", - зазначив Михайло Крутіхін.

На питання, чи зможе Росія потягнути Донбас, він відповів: "Потягне, але недовго. Це теж серйозний тягар для російської економіки".

Докладніше читайте в інтерв'ю Михайла Крутіхіна для "Апострофу".

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Росія не зацікавлена у зміцненні своєї валюти.