RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вбивство Шеремета: в російській опозиції розшифрували послання Путіна

Російський опозиційний політик, співголова партії РПР-ПАРНАС Ілля Яшин, коментуючи вбивство журналіста Павла Шеремета, висловився про причетність до нього російських спецслужб.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, назвавши версію про те, що замах на Шеремета було організовано російськими спецслужбами, головною.

"Саме ця версія, з моєї точки зору, найбільш ймовірна і вимагає граничної концентрації зусиль з боку слідства.

По-перше, кілери діяли дуже професійно. Вибуховий пристрій був установлений ідеально і спрацював таким чином, що не залишив Шеремету шансів вижити — при цьому ніхто з випадкових перехожих не постраждав. Технічне виконання вбивства очевидно свідчить про високий рівень виконавців і вказує на почерк спецслужб.

По-друге, у ймовірних російських замовників вбивства був зрозумілий мотив. Давайте називати речі своїми іменами: режим Путіна продовжує холодну війну проти України. Розправа над відомим журналістом у самому центрі Києва дестабілізує політичну обстановку в країні та б'є по репутації влади. Зверніть увагу, як старанно кремлівська пропаганда розкручує тему нездатності команди Порошенка забезпечити безпеку преси. Напевно і опозиція всередині України буде ставити це в провину своєму президенту (і не безпідставно).

По-третє, вбивство Шеремета — недвозначне послання тим російським громадянам, що емігрували в Київ і продовжують критикувати режим Путіна, перебуваючи (як їм здається) в безпеці на території сусідньої держави. Загибель Шеремета очевидно дає зрозуміти всім російським емігрантам в Україні, що це не більше ніж ілюзія безпеки. Тепер всі розуміють: вбивати критиків Путіна можуть не тільки навпроти Кремля, а й у центрі Києва", - написав Яшин.

Він згадав, що досить часто спілкувався з Шереметом.

"Після вбивства Нємцова я міркував, що, можливо, свого часу нам слід було переконати Бориса перебратися в Київ — це врятувало б йому життя. Шеремет, який тоді вже жив в українській столиці тривалий час, сумно посміхнувся. "Якщо ти думаєш, що путінські спецслужби не зможуть дістати тут, кого захочуть, то ти помиляєшся. ФСБшники почувають себе в Києві, як удома", — сказав він", - зазначив Яшин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у фонді "Відкрита Росія", засновником якого є екс-голова ЮКОСу, російський опозиціонер Михайло Ходорковський, висунули дві нестандартні версії вбивства журналіста Павла Шеремета.