RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Російський журналіст передрік голодні марші пенсіонерів на Москву

Російський журналіст Антон Красовський упевнений, що політична та економічна криза в Росії виллється в масштабні народні хвилювання.

Про це він сказав Ехо Москви.

"В країні немає надії, ніхто не хоче працювати, ніхто не хоче заробляти. Всі роблять якісь речі через силу. Це такий справжній застій. І звичайно, з цим нинішня влада зіткнеться в абсолютних його проявах і буде не один марш на Москву. Буде багато маршів. І будуть голодні пенсіонери і діти, звичайно", - заявив журналіст.

Красовський зазначив, що всього два роки тому про протести ніхто не думав, але на цьому тижні в Росії вже планувалися протести невдоволених, в тому числі фермерів. Причина, на його думку, в тому, що люди доведені до відчаю. Протестам завадили правоохоронці, але в майбутньому силовим структурам не вдасться придушити всі протести, упевнений журналіст.

"Питання в тій точці кипіння, до якого моменту цих людей вистачить. І до якого моменту людей, які хапають і садять, буде більше, ніж тих людей, які зможуть хапати і саджати ось цих хватальщиків і саджальщиків. Це ж питання революційної ситуації. Її зараз немає, немає, а потім вона буде. І питання моє якраз тільки одне, не в тому, що ця революційна ситуація настане - немає ніяких сумнівів, що така ситуація настане. А питання в тому, як розпорядиться цією ситуацією нинішня влада", - зазначив він.

Красовський нагадав, що в аналогічній ситуації в країнах на кшталт Чилі або Іспанії деспотичне керівництво передало владу, щоб заспокоїти народ. В іншому випадку ситуація взагалі може вийти з-під контролю.

"Я не стверджую, що буде кров-кров-кров, жах прям, моря будуть тут диміти з людськими мізками. Нічого подібного я не стверджую. Не хочу, щоб це було в Росії. І все це було в 17-му році зовсім не тому, що більшовики були такі жахливі, а тому що Перша світова війна була в першу чергу. Але, безумовно, поза всяким сумнівом, терпіння народу в кризовій ситуації закінчується. І криза, яку зараз переживає Росія, вона затяжна, вона дуже-дуже надовго", - резюмував Красовський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Росії закликали повернути пам'ятник Йосипу Сталіну і ГУЛАГ.