RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Міноборони РФ відповіло німецьким політикам на критику споруження макету Рейхстагу

Міністерство оборони Росії висловило подив у зв'язку з критикою німецьких політиків рішення побудувати у парку "Патріот" під Москвою макет Рейхстагу для його штурму членами російської військово-патріотичної організації "Юнармія". Про це повідомляє ТАСС.

За словами офіційний представника Міноборони РФ генерал-майора Ігоря Конашенкова, створення макету "напівзруйнованого запеклими боями" у травні 1945 року Рейхстагу буде символізувати "перемогу над нацизмом" і "слугуватиме патріотичному вихованню юних громадян і гостей Росії з інших країн".

"Нападки з цього приводу окремих німецьких політиків викликають не тільки надзвичайне здивування, а й змушують замислитися над тим, які ж переконань вони насправді дотримуються про" будівельників "Третього Рейху у 1933-1945 роках" - зазначив Конашенков.

Він не назвав імена політичних діячів ФРН, які критикували будівництво макету Рейхстагу, зазначивши, що мова йде про низку німецьких політиків і депутатів Бундестагу.

Як відомо, раніше ініціативу Міноборони РФ розкритикував євродепутат Ельмар Брок. За його словами, штурм копії будівлі, у якій на даний час знаходиться парламент Німеччини, можна розглядати як загрозу військової агресії з боку Росії. У той же час, німецький політик не бачить нічого поганого у створенні макета будівлі зразка 1945 року.

Нагадаємо, раніше німецькі експерти з побоюванням висловилися про бажання оборонного відомства Росії побудувати під Москвою "Рейхстаг".