RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Пентагону заборонили співпрацювати з "Рособоронекспортом" до звільнення Криму

Проект бюджету Пентагону на 2017 фінансовий рік, схвалений Палатою представників Конгресу США, передбачає заборону на співпрацю американського військового відомства з російською корпорацією "Рособоронекспорт".

Про це повідомляє РИА Новости.

За ухвалення документа, що передбачає виділення на військові потреби США 578 мільярдів доларів, проголосувала переважна більшість конгресменів: 371 голос "за" і 48 "проти".

Документ діятиме до кінця вересня 2017 року.

Прийнятий конгресменами законопроект забороняє Пентагону використовувати виділені кошти на укладання контрактів з "Рособоронекспортом". Така заборона діє до тих пір, поки корпорація не відмовиться від постачань до Сирії летального озброєння і поки російські збройні сили не залишать Крим.

У документі зазначено, що винятки можуть бути зроблені, якщо консультації з держсекретарем і директором національної розвідки підтвердять, що співпраця з "Рособоронекспортом" відповідає американським інтересам. У такому разі глава Пентагону повинен буде переконати профільні комітети конгресу в необхідності подібної кооперації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава Пентагону Джеймс Меттис заявив, що переговори з РФ потрібно вести з позиції сили.