RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Лукашенко виступив з гучною заявою на адресу Кремля

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив гучну заяву на адресу Кремля, у якій зазначив, що російська сторона не готова до формування "Союзної держави".

Про це він розповів під час інтерв'ю, текст якого опубліковано на сайті президента Білорусі.

На його думку, держави повинні були провести референдум і сформувати конституцію для майбутньої "Союзної держави". Але цього не було зроблено. При цьому Лукашенко висловив невдоволення тим, що між країнами немає рівності.

"Ну і погодьтеся, які тут рівні умови, якщо ми в п'ять разів отримуємо, наші підприємства, природний газ дорожче, ніж Росія?! А загальний ринок, як там конкурувати? Ось і доводиться скорочувати собівартість, щоб відповідну ціну тримати, і людям зарплату меншу платити, та інші заходи проводити, і модернізацію складно вести, тому що прибуток зменшується", - сказав він.

Лукашенко зазначив, що розуміє проблеми Росії через введені проти неї санкцій, але нагадав, що для Білорусі теж діють обмеження. На його думку, це повинно об'єднати держави ще більше.

"Але чесно вам кажу: ну не готові ми сьогодні ось ці стратегічні питання вирішувати. Не готові (і повірте, не з нашої вини, ну ми ж чудово розуміємо, з ким ми маємо справу, яка Росія і яка Білорусь), а треба. Тому що принцип Союзної держави – рівноправні відносини: ніякого не може бути союзу, якщо немає рівноправних відносин", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, днями відбулася зустріч президентів Білорусі та РФ. Про що домовилися Лукашенко та Путін, читайте в матеріалі "Апострофа".