RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Спроба помірятись "частинами тіла": експерт пояснив, чому згадали про російську мегабомбу

Поява в ЗМІ інформації про наявність у Росії "тата всіх бомб", авіаційної вакуумної бомби підвищеної потужності (АВБПП), яка за потужністю у чотири рази перевершує американську GBU-43, скинутої 13 квітня у східному Афганістані, є реакцією Кремля, за якої не стоїть нічого крім вихваляння. Про це в коментарі "Апострофу" заявив російський журналіст Олександр Гольц.

"Публікація про те, що у Росії є бомба більш потужна, це, як би м'якше сказати, спроба помірятись окремими частинами тіла, нічого більше", - зазначив він.

Він також пояснив, навіщо США здійснило бомбардування позицій ІДІЛ в Східному Афганістані.

"Сенс американської операції полягає в одному - показати корейському режиму, що його розрахунки на те, що йому вдалося глибоко заховати свої сили і військову техніку, то вони малоймовірно, що виправдаються. І що у американців є кошти проникнути туди", - розповів Гольц.

За його словами, найближчим часом головною метою військово-політичних дій США буде Північна Корея, де відбудеться якась комбінація вже традиційних заходів політичного, економічного тиску з військовими засобами.

Експерт також зазначив, що на даний момент у адміністрації президента США Дональда Трампа поки не сформувалася цілісна стратегія щодо Афганістану.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео вибуху американської надпотужної бомби GBU-43, "мами всіх бомб" у східному Афганістані.