RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ажіотаж навколо ініціативи за поховання Леніна: путінці відступилися

Троє депутатів Держдуми від "Єдиної Росії" відкликали свої підписи під законопроектом про юридичний механізм поховання останків Володимира Леніна після зауваження з боку керівництва.

Це зафіксовано в думської базі законодавчої діяльності у четвер, 20 квітня.

Мова йде про депутатів Євгенії Марченко, Миколу Брыкине та Віталія Бахметьеве. Вони разом з трьома колегами від ЛДПР внесли на розгляд нижньої палати парламенту законопроект "Про поховання та похоронну справу". Зокрема, законодавці пропонують зробити обов'язковим створення міжвідомчих комісій при вирішенні питання про перепоховання останків історичних особистостей. Окремо виділяється питання про поховання тіла Володимира Леніна.

"Проведений аналіз нормативно-правової бази дозволяє зробити висновок, що на сьогоднішній день статус останків в. І. Ульянова (Леніна) лежить за рамками правового поля", — йдеться в матеріалах до законопроекту.

Раніше в той же день заступник секретаря Генради "Єдиної Росії" Євген Ревенко раскритиковвал законодавчу ініціативу, заявивши, що депутати не обговорювали її зі зі своєю фракцією. Він зазначив, що єдинороси виступають за "закони, які спрямовані на зміцнення злагоди в суспільстві, а не на розкол".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з гумором обговорювали інформацію про пам'ятник Леніну, який замироточил.