RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Росії розповіли, як ходи з портретами Мотороли вбивають ефект "Безсмертного полку" в РФ

Російський політолог Андрій Окара вважає, що акція "Безсмертний полк" стає все менш популярною в Росії через те, що в неї включають бойовиків з Донбасу начебто Гіві або Моторолу.

Про це Окара написав у своєму блозі на "Ехо Москви".

Політолог зазначив, що апофеоз "Безсмертного Полку" вже позаду: згідно з опитуванням "Левада-Центру", популярність цього проекту в Росії за рік впала з 67% до 26%.

"І з'явився засіб остаточно добити цю спочатку народну низову ініціативу: включити в "Безсмертний полк", крім героїв Другої світової, також і "героїв" "ЛДНР" — на зразок Гіві і Мотороли", — зазначив Окара.

Він підкреслив, що якщо покоління, народжене в 1970-х, ще мало можливість спілкуватися з живими ветеранами, то наступні покоління вже не застали тих в живих, за рідкісним винятком.

"Щоб не переривався зв'язок часів, щоб ця війна не здавалася настільки ж далекою й абстрактної, як, скажімо, війна 1812 року або Куликовська битва, було вирішено виховувати психологічну залученість молоді таким специфічним чином, який зовні нагадує проект "загальної справи", — пише Окара.

Як повідомляв "Апостроф", відео бесіди з учасниками "Безсмертного полку" у Києві викликало обурення у користувачів соціальних мереж.