RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Злом листування Макрона: росЗМІ дізналися цікаві подробиці про зв'язки хакерів з ФСБ

Хакери, причетні до злому листування президента Франції Эммануэля Макрона під час передвиборної кампанії, можуть бути пов'язані з Федеральною службою безпеки РФ.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів російського The Insider.

У матеріалі повідомляється, що Рошка Георгій Петрович, чиє ім'я було виявлено в метаданих зламаних листів, відвідував конференцію з інформаційних технологій ПАВТ-2014, де представився як співробітник ЗАТ "Еврика". Проте в "Евриці" офіційно заявили, що Рошка не є їх співробітником і ніколи ним не був.

Журналістам вдалося отримати списки учасників конференції. З документа з'ясувалося, що в 2016 році Рошка брав участь у заході в якості спеціаліста Військової частини №26165 (85-й головний центр спеціальної служби ГРУ, спеціалізується на криптографії). На конференції в 2017 році він зареєструвався на конференції як "науковий співробітник Центру стратегічних розробок".

Джерела видання повідомили, що "Еврика" займається підготовкою майбутніх хакерів серед співробітників спецслужб. Тим самим передбачається, що це може бути "фабрика" підготовки хакерів Міноборони РФ.

Як повідомляв "Апостроф", російські хакери виставили на продаж особисті дані бойовиків ДНР і українських військових.