RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Хороша ознака: російський історик вказав на важливу тенденцію з рейтингом Путіна в РФ

Відомий російський історик і опозиціонер Андрій Зубов заявив, що рейтинг російського президента Володимира Путіна не так вже й високий.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Що стосується Путіна, то попередні цифри 2012 року говорять про те, що тоді його дійсно підтримувало менше людей. А ось у 2008 році підтримувало практично стільки ж – 32%. 2008 рік – це, як ви пам'ятаєте, війна з Грузією. Вона посилила імперські амбіції серед росіян", - зазначив Зубов. При цьому він додав, що підтримка Путіна в 2015 році була більше 34%.

"Анексія Криму і війна на Донбасі тоді підтримувалися двома третинами, а то і трьома чвертями росіян", - пояснив своє припущення історик.

Зубов зазначив, що на даний час рівень підтримки Путіна опустився приблизно до рівня 2008 року і назвав це доброю ознакою.

"Так, Путіна вважають великим багато, але не більшість. Тільки 34% – багато, але все ж не так багато, щоб зашкалювало", - вважає історик.

Зубов зазначив, що в цілому можна говорити про початок повільного одужання російського суспільства. Про це свідчить той факт, що збільшилася кількість людей, які підтримують письменників і поетів. Разом з тим росіяни не називають популярними особистостями практично всім відомих світових діячів.

"Це ознака зацикленості на своєму як на єдиному. З цим дуже важко інтегруватися у світ, Європу", - зазначив історик.

Також він вказав на зменшення мілітаристської складової у зв'язку з тим, що таких полководців, як Жуков, Кутузов, Суворов люди стали менше підтримувати.

Читайте також повний текст інтерв'ю історика "Апострофу" – "Боротьба за місце наступника Путіна загострюється, є кілька гравців - Андрій Зубов".