RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ноу-хау від Кремля: Тимчук вказав на безглуздість пропозицій Путіна по миротворцям на Донбасі

Пропозиція Росії ввести на Донбас миротворців ООН для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ є ноу-хау Володимира Путіна в миротворчих місіях і є марним.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Справа в тому, що той варіант місії, який пропонує Путін (віп-охорона для місії ОБСЄ) - абсолютно неприйнятний. Він ніяк не впливає на деескалацію конфлікту, оскільки в цьому випадку миротворці мають право втручатися, якщо тільки буде фізичний напад на спостерігачів з ОБСЄ. Але, вибачте, це нонсенс ", - говорить Тимчук.

Він зазначає, що місія ОБСЄ не має права втручатися в ситуацію, на що націлені миротворчі місії.

"Вони не можуть змусити виконувати пункти Мінських угод, змушувати бойовиків відводити озброєння. Місія ОБСЄ - спостерігати, фіксувати і повідомляти. Відповідно, в цьому форматі миротворча місія ніяк не впливає на ситуацію і в ній взагалі немає ніякого сенсу", - говорить експерт, додаючи, що безпеку спостерігачів можна підвищити інструментами самої ОБСЄ.

На думку Тимчука, "своєю пропозицією Путін вводить якесь ноу-хау в миротворчі операції".

"Є п'ять основних видів миротворчих операцій, але забезпечення моніторингу - я такого не пригадую. Тут Путін винайшов щось нове. Але з точки зору України, з точки зору європейських союзників і з точки зору самого міжнародного права і поняття миротворчих операцій в розумінні ООН Москва займається відвертою нісенітницею. Так, вони придумали суперплан, як нівелювати миротворчу операцію, але цей план ні в які ворота не лізе ", - також зазначає він.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": "Путін підготував суперплан Донбасом - Дмитро Тимчук".