RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Борці за незалежність Ічкерії: журналіст розкрив важливі дані про "бойовиків", які вбили ФСБшника біля кордону з Україною

Під час спецоперації прикордонної служби ФСБ РФ в Курській області, коли був убитий один силовик, щодо запобігання прориву через російський кордон в Україну групи чеченців двоє з них були ліквідовані, але одному вдалося втекти.

Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, російські силовики взяли в полон 31-річного Магомеда Ельмурзаєва, а в Україну нібито вдалося прорватися 36-річному Демільханову Алі Шарпудієвичу. Одним із загиблих виявився 36-річний Бантаєв Арбі Хож-Баудинович.

"Ці чеченці виявилися борцями за свободу і незалежність Ічкерії, які проходять по російським розшуковим баз як "бойовики", - пише Бутусов.

"16 вересня в Хасав'юрті машину з Ельмурзаєвим, Демільхановим і Бантаєвым було зупинено для перевірки документів поліцією. Чеченці відкрили вогонь з пістолета поранили обох поліцейських і зуміли втекти. В їх салоні знайшли 9 гільз від пістолета ПМ. Судячи з цього, можна припустити, що вся група мала тільки один пістолет для самозахисту. Інакше б били в такій ситуації з усіх стволів", - додав він.

Журналіст зазначив, що, судячи з усього, після цього чеченці і пішли на прорив кордону. Він підкреслив, що українські прикордонники на даний момент не підтвердили інформацію про перетин кордону Демільхановим.

"Демільханова росіяни називають "аміром рівнинній частині Чечні", але так чи елі — це перевірити не можна, оскільки інформація про боротьбу чеченців за свободу в РФ завжди фальсифікується, і за винятком загиблих ніяких достовірних даних у російських ЗМІ не знайти. Причому в 2016-му російська пропаганда вже заявляла про загибель Демільханова, але тепер вони знову визнали, що він живий і визнали, що йому вдалося втекти", - звернув увагу Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", в ДПСУ прокоментували інцидент з вбивством співробітника прикордонної служби ФСБ РФ в Курській області.