RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Знищать російську космонавтику: відомий експерт вказав на загрози для РФ через обмеження від співпраці з США

Відомий російський авіаексперт, екс-конструктор ОКБ "Сухого" Вадим Лукашевич перерахував втрати для РФ у разі її відмови від співпраці з США в космічній сфері.

Про це Він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Почну з того, що припинення доставки американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію (МКС) на наших "Союзах" спричинить фактичне припинення експлуатації МКС, тому що основна енергетика станції забезпечується американським сегментом, а російські космонавти не зможуть обслуговувати американський сегмент за визначенням", - зазначив експерт.

"По-друге, нові американські пілотовані кораблі вже на підході, і загроза припинення візництва астронавтів сильно запізнилася. До того ж це буде означати для нас мінус $70-80 млн. за політ кожного астронавта, а ці гроші суттєво допомагають нам забезпечувати доставку наших космонавтів на борт МКС (наші фактично літають безкоштовно, якщо в екіпажі є хоча б один іноземець)", - підкреслив Лукашевич.

За його словами, відмова від участі в проекті США з будівництва нової відвідуваною космічної станції на орбіті Місяця зробить непотрібною російську надважку ракету, з проектом якої в РФ "носяться" вже п'ять років.

"Відмовитися від співпраці з американцями в космосі - це законсервувати поточне, зовсім не блискуче стан вітчизняної космонавтики, а в перспективі - її занапастити. Через 10-15 років американці, європейці і китайці будуть в околицях Місяця, а ми, в кращому випадку, будемо стирчати біля Землі залишилися від модулях МКС російського сегмента", - підсумував Лукашевич.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ РФ розповіли про шкоду для космічної галузі Росії від українських санкцій.