RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Поки все йде за планом Москви: військовий експерт пояснив хвилю терактів в мирних містах України

Активізація терористичної діяльності в Україні вигідна Росії, хоча не всі теракти і вбивства в нашій країні виконуються по її замовленню.

Про це написав координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"Було б неправильно говорити, що це не тягне за собою ніяких гучних наслідків, якщо врахувати різку активізацію в Україні терористичної діяльності, причому в глибокому тилу, в тому числі у столиці — дестабілізацію політичної ситуації, розгойдування її всіма можливими способами, у тому числі вимог дострокових парламентських і президентських виборів. Разом з останньою ескалацією на Донбасі все це грає на руку Кремлю. Я не кажу, що всі теракти в Києві та всі політичні виступи є "рукою Кремля" — очевидно немає — але те, що вони грають на руку Москві, цілком очевидно", - зазначив експерт.

Він підкреслив, що РФ намагається максимально дестабілізувати ситуацію в Україні, щоб потім спробувати взяти її під свій контроль.

"За три з половиною роки українське суспільство втомилося від війни. Це є ще одним дратівливим чинником, який викликає, м'яко кажучи, недовіра до влади. Якщо брати все це в комплексі, Москва йде второваним шляхом з метою максимально дестабілізувати ситуацію всередині України, а потім спробувати взяти ситуацію в свої руки. Поки все йде за планом Москви. Причому не доводиться говорити про те, що зараз хтось може відбити у Кремля бажання продовжувати таку стратегію", - підкреслив Тимчук.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "За планом Москви: Тимчук про задум Кремля та загострення на Донбасі".