RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Він це завдання виконав: екс-депутат Держдуми пояснив, чому Єльцин вибрав Путіна своїм наступником

Оточення екс-президента Росії Бориса Єльцина обрав його наступником Володимира Путіна саме тому, що той міг гарантувати олігархам збереження їх власності.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

"Якщо ми замислимося над цим питанням, то зрозуміємо, що пан [Володимир] Путін був обраний сім'єю [Бориса] Єльцина і його ближнім оточенням в наступники рівно тому, що потрібна була людина, яка жорсткою рукою не дасть можливості по-справжньому популярним політикам, як Євген Примаков, який реалізував дуже успішні економічні перетворення після дефолту 1998 року, як комуністи, що мали велику підтримку народу, бути у владі; людина, яка гарантує олігархам їхню власність. І Путін це завдання виконав", - підкреслив Пономарьов.

Також, каже він, така людина, як Путін, був обраний, оскільки необхідно було довести до кінця ряд реформ, звернувши демократичні процедури.

"Його поява була абсолютно запрограмованою, потрібна була людина, яка згорне демократичні процедури в ім'я збереження непопулярних реформ, які проходили в 90-ті роки. При цьому Єльцин був ідеалістом і справді вірив у демократію, цілий ряд реформ він не зміг довести до кінця, тому що зустрічав опір народу, парламенту і так далі. При ньому інститут парламенту був живий. А Путін не мав такої рефлексії, він перетворив парламент на чисту декорацію. І всі ці перетворення, які були Гайдаром написані для Єльцина, довів до кінця саме Путін. Він провів саме ту політику, яку хотів проводити Єльцин", - зазначив екс-депутат Держдуми.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "У системі, створеній Путіним, є особливо небезпечні люди - Ілля Пономарьов про вбивства в Україні та слід Кремля".