RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Питання стане ребром: названа причина, через яку Путін може піти з Донбасу

Однією з основних причин, яка може змусити російського президента Володимира Путіна покинути Донбас, є суттєве погіршення соціально-економічного становища в Росії.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив координатор групи "Інформаційний спротив", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук.

"Путін буде тягнути до виборів цей статус-кво. А після виборів почнуться інші розмови. Всі прекрасно розуміють, що російська економіка не в кращому стані. І те, що зараз зберігаються якісь соціальні гарантії, то це триватиме лише до виборів", - вважає він.

Утримання Криму і війна на Донбасі обходяться для Путіна дуже дорого, дають про себе знати і санкції. За словами Тимчука, ці фактори говорять про те, що на росіян чекають важкі часи.

"На цьому тлі в Росії до осені 2018 року може створитися така соціально-економічна негативна ситуація всередині, що Путіну доведеться щось вирішувати. Крим, ясна річ, він не віддасть, а ось щодо Донбасу в нього буде дуже гостре питання: або йти з надією на зняття санкцій, плюс зняти з себе тягар фінансування цієї кампанії, або продовжувати війну з незрозумілими наслідками вже всередині своєї країни. Що він обере – поки незрозуміло. Але в Кремлі чудово розуміють, що цей вибір скоро настане", - резюмує експерт, додаючи, що відкритим залишається питання з приводу того, як саме Путін буде виходити з Донбасу.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - У Путіна два варіанти щодо Донбасу, 2018 року доведеться зробити вибір - Дмитро Тимчук.