RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

РосЗМІ дізналися про відповідь РФ на "кремлівський список" США

Рада Федерації (верхня палата парламенту РФ) у відповідь на публікацію США так званого "кремлівського списку" розробляє законопроект, який закріпить поняття втручання в суверенітет Росії.

Про це передає російський ресурс РБК.

"Існує безліч фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи нашої країни. Висуваючи законодавчі ініціативи, ми виходимо з позиції дзеркальності заходів, які спрямовані на протидію зовнішнім втручань", - сказала співавтор документа Людмила Бикова.

Втручанням у внутрішні справи РФ російські політики назвуть "не ґрунтуються на міжнародному праві та міжнародних договорах незаконні спроби вплинути на рішення державних органів країни", сказав РБК президент фонду "Інститут регіональних проектів і законодавства" Борис Надєждін, який бере участь у розробці законопроекту.

Другою ознакою буде встановлено, що втручання прагне порушити природний хід політичного процесу в Росії.

При цьому одне з джерел РБК назвав зазначений законопроект відповіддю на "кремлівський список" США, а другий джерело – "помстою за доповідь і недопуск російської збірної на Олімпіаду".

Політичний консультант Дмитро Фетисов зазначив, що, швидше за все, ідея законопроекту прийшла з Кремля.

Як повідомляв "Апостроф", один із співавторів "кремлівського списку" Андерс Ослунд заявив, що в останній момент у цей список були внесені значні зміни.