RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зрозуміли всю небезпеку Путіна: експерт вказав на реальну підготовку США до ядерної війни з Росією

США знову стали сприймати Росію в якості серйозного воєнного супротивника, переорієнтувавши свою стратегію.

Про це "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Багато в чому США будуть діяти, як і раніше. Відбувається зміна у військовій підготовці, стратегії. Починаючи з кінця холодної війни, з 1991 року, США вели в основному регіонально-локальні війни. На той момент збройні сили США були побудовані для протистояння СРСР і великий танкової війни в Європі. Відповідно, були не дуже придатні для воєн низької інтенсивності. Потрібні були зміни. Тепер США повертаються до того, що потрібно будувати серйозні збройні сили для зіткнень не з партизанами, а з великою армією, десь до 25 тисяч танків", - зазначив експерт.

Також Фельгенгауер заявив, що в США почалося виробництво нових видів ядерної зброї, нових систем доставки, тому що США не займалися цим з 1991 рік.

"Путін не раз публічно хвалився, що "ми американців випереджаємо в стратегічних системах". І це правда, тому що в Росії створювали нові ракети, а американці залишалися зі старими. "Тріада" у них в останні 30 років не оновлювалася. Тепер будуть оновлювати тактичну ядерну зброю, то є крилаті ракети з ядерними, в тому числі, боєголовками. Воно повернеться на флот — раніше його звідти забрав Обама. І ці зміни пов'язані в першу чергу не з Китаєм, а з Росією", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Загроза глобальної війни Росії і США: у світі є три найбільш небезпечних місця.