RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Можливий компроміс: у Росії озвучили прогноз по миротворцях на Донбасі

Обговорення спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером і помічником президента РФ Владислава Суркова можливості введення миротворчого контингенту на Донбас проходить в якомусь тестовому режимі і не факт, що ця ідея буде втілена в життя.

Про це "Апострофу" розповіла російський політолог Лілія Шевцова.

"І американцям в особі Курта Волкера, дуже жорсткої, дієздатної людини з розумінням проблем безпеки та нетривіальним мисленням, дуже досвідченого дипломата, прийшла в голову ідея випробувати на практиці думку про миротворчі сили. Як ми знаємо, розуміння миротворчих сил Вашингтоном і Москвою кардинально розходяться, і ми знаємо, чому. Я думаю, що Волкеру не вдалося пробити російську позицію щодо "Мінська", російське розуміння черговості заходів. Тим не менш остання зустріч Волкера і Суркова, як мені здається, показує, що Кремль, можливо, готовий принаймні протестувати можливості компромісу навколо миротворчих сил. І Курт Волкер дав нам зрозуміти, навколо чого вони будуть розглядати компроміс. Це не означає, що він вдасться!", - каже політолог.

Вона зазначила, що миротворчі сили на Донбас планують розгортати поетапно.

"Курт Волкер говорить про те, що можна починати з російського розуміння ролі миротворчих сил, тобто контингенту, який буде охороняти тільки команду місії ОБСЄ. На наступному етапі поле діяльності буде розширено, буде розташований новий контингент миротворчих сил на більш широкому просторі. З мірою розширення діяльності миротворчих сил, з чим повинна погодитися Росія, на цій території під контролем миротворців будуть відбуватися політичні зміни, які сформульовані в політичній частині Мінських угод", - сказала Шевцова.

"На цій платформі, як вважає Курт Волкер, можливий компроміс. Чи вдасться його досягти, залежить від багатьох факторів. Раптом Путін образиться з приводу чергових санкцій, і цей процес буде заблокований? Але принаймні Волкер вважає, що це те поле, де можна говорити", - додала експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Кремль в Україні програв, але в Путіна у рукаві ще є козирі - Лілія Шевцова