RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як й через що в Кремлі змінилося ставлення до України

Росія дистанціюється від проблематики України, оскільки не домагається вигідних для себе кроків у нашій країні.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін, коментуючи вступ в силу українського закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

"Мені здається, міжнародні відносини [навколо України] вступили у фазу якогось проміжного, підмороженого стану, коли ніяких різких кроків не відбувається. А ті кроки, які трапляються, - не на користь Путіну. Тому Росія дистанціюється від цієї проблематики взагалі. А в цілому, напевно, важливо, що в законі там прописано, що відбувся факт агресії. І на міжнародному рівні це давно зрозуміли та прийняли як певну самоочевидність. А в Росії намагаються про це не говорити, ніби цього й немає", - пише політолог.

Також він вказав на розчарування політикою Кремля у частині патріотичного населення РФ.

"Я, звичайно, не можу сказати, що в Кремлі думають про цей закон. Але пафосне переможне ставлення зникло. Мені здається, що там відчувають тиск із боку розчарованої патріотичної громадськості (а таких в РФ, напевно, щонайменше 25% населення), яка чекала на відродження Радянського Союзу та "приєднання" Донбасу. Ці люди дуже розчаровані, і для Кремля це теж велике розчарування", - підкреслив Орєшкін.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін програв, у Росії не розуміють, що робити з Україною