RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українського політв'язня в РФ помістили в штрафний ізолятор під надуманим приводом

Українського політв'язня Олександра Кольченка, який утримується в колонії РФ, помістили в штрафний ізолятор через похід в бібліотеку.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала правозахисниця Тетяна Щур.

"Сашу з 8 березня тримають в ШІЗО. Його помістили туди на 13 діб за, нібито, пересування без охорони саме в тих місцях, де він і інші засуджені, як правило, ходять без охорони: в бібліотеку, в їдальню", - написала Щур.

Вона нагадала, як Кольченка помістили на 10 діб в ШІЗО в Новий рік, за "порушення форми", - відсутність бирки на одязі, що замінював випраний бушлат.

На думку правозахисниці, нове звинувачення може бути пов'язане з виборами президента РФ. "Це називається "посилення". Воно проводиться до усіх свят, дат, подій, на кшталт виборів, візитів, фестивалів", - зауважила вона.

У той же час, прямо перед відправкою в штрафний ізолятор у Кольченка помітили проблеми з серцевим ритмом і передали передачу, проте, отримати її він зможе вже після виходу з ШІЗО.

Як повідомляв "Апостроф", в серпні 2015 року Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі в Росії за сфабрикованою справою про підготовку терактів в Криму. Варто зауважити, що серйозні проблеми зі здоров'ям у політв'язня з'явилися ще восени 2017 року.