RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Пора зробити важливий вибір: у США вказали на складне становище Путіна

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну потрібно зробити важливий вибір.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Так, зосередженість Кремля на явці виборців на президентських виборах була викликана стурбованістю внутрішніми проблемами в країні. Переобрання Путіна без високої явки могло підірвати одну з основ його влади - його популярність і, таким чином, свідчити про зростання невдоволення путінською системою.

Крім того, число протестів на вулицях у найближчі тижні і місяці, предметом яких стануть президентські вибори, що відбулися, і майбутні регіональні вибори у вересні, відобразить справжні настрої електорату.

Відзначається, що ці настрої наближають важкий вибір, який потрібно зробити російському лідерові.

"Застій в російській економіці і зростаюча убогість є головною турботою людей. Крім того, країну охоплює зміна поколінь, і нове покоління шукає, хто б представляв його інтереси системі. Москва також стикається з посиленням тиску з-за кордону, оскільки США і Європа продовжують вводити санкції щодо Росії, а, в свою чергу, РФ розширює свою присутність по всьому світу", - йдеться в матеріалі.

Таким чином, Кремлю потрібно розставити пріоритети в найближчі місяці і роки, оскільки його фінансові ресурси все більш обмежені. Путін повинен знайти баланс між своїм бажанням зміцнити вплив Росії на міжнародній арені і обіцянкою зберегти стабільну Росію для свого народу.

"Його здатність ефективно стримати невдоволення всередині країни (і зробити важкий вибір для майбутнього Росії) буде залежати від ступеня достовірності результатів недільних виборів", - підсумували в Stratfor.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Після виборів Путіна залишилося два великих питання, Кремлю буде непросто - приватна розвідка США.