RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Росії прямо заявили про майбутню війну з Америкою і натякнули на Україну: відео

Російський вчений Євген Сатановський заявив, що діалоги Росії і США безглузді, а конфлікту між ними, в Україні або Сирії, не уникнути.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Росія 1", беручи участь в прокремлівської пропагандистської передачі "Недільний вечір з Володимиром Соловйовим".

"Нічого путнього у нас з усіх цих діалогів не відбудеться, чи буде це зіткнення в Сирії, або в Україні, або і там, і там - не знаю, і навіть пророкувати не беруся", - заявив Сатановський в контексті обговорення зовнішньої політики США.

На даний момент свою причетність до війни на Донбасі Росія офіційно не визнає, а в Сирії офіційні і неофіційні підрозділи РФ беруть участь у громадянській війні на боці правлячого режиму Башара Асада. Не так давно, російська ПВК "Вагнера" потрапила під обстріл американських військ і зазнала серйозних втрат.

Фрагмент з висловлюванням про конфлікт - з 4:10.

Євген Сатановський - відомий в Росії експерт по Близькому Сходу, засновник і президент наукового центру «Інститут Близького Сходу».

Нагадаємо, що раніше Сатановський, також в ефірі "Росії 1", погрожував "навести порядок" в Україні.

Детальніше про відносини Росії з США і Заходом в цілому читайте в матеріалі "Апострофа": Світ на межі вирішального удару по Путіну, Кремлю не до війни в Україні.