RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рабська психологія: відома артистка заступилася за Серебрякова і різко висловилася про росіян

Відома артистка Аліка Смєхова впевнена, що росіянам властива рабська психологія, а критики, що обрушилися на Олексія Серебрякова після його висловлювання про національну ідею РФ, навіть не зрозуміли його посилу.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Mk.ru

"Знаєте, я недавно подумала: але ж тільки в 1861 році скасували кріпосне право. Це ж зовсім недавно! Тому, на жаль, рабська психологія ще жива, підтвердження цьому - кривавий переворот, я навіть не хочу це революцією називати. Люди, які писали доноси, - вони звідти", - заявила Смєхова у відповідь на питання про те, чи є тупість і дурість національною ідеєю росіян.

В даному контексті актриса також зазначила, що рабська психологія була також притаманна людям за радянських часів.

"Ну ось вони і писали, раби. Просто Сталін, немов біс, розбудив в людях найстрашніше, темне. У темних людей, а в світлих - немає. Були ж герої, які сиділи по 15, по 20 років і нікого не видавали, зберегли людське обличчя", - сказала вона.

При цьому Смєхова заявила, що Серебряков зробив сміливий вчинок, заявивши, що "національною ідеєю РФ є сила, нахабство і хамство".

"Я пишаюся Олексієм і його сміливістю. Знала його ще на початку шляху, веселим і безтурботним, а в підсумку він став величезною особистістю. Ну скажіть, хто з його опонентів міг би, як Олексій, усиновити двох хлопчиків, взяти бездомних тварин, зіграти потужні ролі? Взагалі вся ця зграя, яка накинулася ... Мені здається, ніхто з них не вник в суть питання і не почув його відповіді. Все просто хочуть причепитися, аби було до чого і кому", - сказала артистка.

Як повідомляв "Апостроф", оглядач Костянтин Баканов пояснив причину масової істерії росіян через слова Серебрякова розділом суспільства після окупації Криму.