RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Гра в довгу: в США вказали на важливі моменти в відносинах Путіна на зовнішній арені

Президент Російської Федерації Володимир Путін в найближчому майбутньому зосередиться не на недоліках російської економіки, а на втручанні за кордоном, яке, на думку більшості аналітиків у всьому світі, повернуло престиж Росії як глобального гравця.

Про це йдеться в матеріалі американського дипломата Кемерона Мантера для приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, текст якого є в розпорядженні "Апострофа"

За його словами, військові дії в Сирії, можливо, не зробили РФ там головним гравцем, але в той же час без неї не може вирішуватися цей конфлікт. Путіну вдалося побудувати конструктивні відносини з Китаєм завдяки ставленню до Росії голови КНР Сі Цзіньпіна.

"Хоча можна стверджувати, що Москва втратила можливість налагодити хороші відносини з Заходом, анексувавши Крим і розв'язавши війну з Україною, по всій видимості, Путін зараз готовий терпіти біль від санкцій, але наполегливо йти цим шляхом. Найголовніше для російського президента, схоже, полягає в тому, що подібні прояви сили продовжують знаходити відгук у його електорату", - зазначив Мантер.

Він уточнив, що тим, хто хотів би бачити більш конструктивні відносини між Росією і Заходом, з меншим ризиком конфліктів і з великими зусиллями знайти спільну мову, доведеться запастися терпінням.

"Посол США в Москві Джон Хантсман рекомендує грати в довгу гру - сконцентруватися на тих проблемах, з якими ще доведеться зіткнутися в найближчі роки. Ці питання, включаючи тероризм, кібербезпеку і регіональну безпеку, можуть надати можливості для співпраці в майбутньому. Незважаючи на холодні відносини, Росія відкрита для ініціатив, які допоможуть налагодити зв'язки з США. Сьогодні в світі існують загрози, які стосуються всіх країн, навіть тих, чиї уряди не в ладах між собою", - вважає експерт.

Мантер уточнює, що перспектива наступності часто перемикає увагу лідерів з сьогохвилинних проблем.

"Це останній шестирічний термін Путіна. Його ефективність може бути поставлена під сумнів, якщо стане ясно, що він зважиться пристосувати Конституцію Росії і скасувати обмеження по термінах - як недавно зробив Сі Цзіньпін у Китаї. В іншому випадку потенційний наступник, ймовірно, виникне в недалекому майбутньому", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін готовий терпіти біль, Україні доведеться почекати - приватна розвідка США.