RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Готуються до "терактів": в Україні розповіли про проблеми окупантів з мостом Путіна до Криму

На думку експертів, в Росії заявляють про "терористичну загрозу з боку України" у зв'язку з прийдешнім відкриттям "Керченського моста", щоб підготувати собі грунт для виправдань в разі можливої аварії.

Про це повідомляє на своїй Facebook сторінці народний депутат і глава групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За інформацією, наявною у групи, незважаючи на заплановане на 9 травня 2018 року офіційне відкриття автомобільної частини моста, його проектувальники на даний момент не мають повної впевненості в надійності конструкції.

Технічні вимоги додаткових випробувань і необхідності досягнення пропагандистського ефекту конфліктують одні з іншими, тому російська влада, швидше за все, піде на компроміс і введе обмеження для руху по мосту. Так, допускатися туди будуть лише автомобілі до 15 тонн, а весь інший габаритний транспорт, в тому рахунку який доставляє продукти харчування на територію анексованого півострова, і далі будуть використовувати поромну переправу.

Крім того, на початковому етапі категорично заборонять постійний рух автомобільного автотранспорту - планується запускати обмежену кількість транспортних засобів з обох напрямків, зупиняючи рух до тих пір поки вони не проїдуть мостоперехід, і тільки потім запускати наступну партію.

"Тому, на думку експертів ІС, немає нічого дивного, що глава ФСБ Бортніков заявив про можливі "терористичні загрози з боку України" в районі "Керченського моста", щоб потім, в разі аварії або техногенної катастрофи на мосту після його відкриття і початку експлуатації, все швидко списати на ефемерних "українських диверсантів", - резюмує Тимчук.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що будівельникам Керченського моста не вдалося зістикувати металеві прольоти автомобільного шляхопроводу в морі. Старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук Юрій Медовар спрогнозував сумне майбутнє для Керченського моста.