RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Колишні російські найманці з ПВК "Вагнера" поскаржилися на відсутність грошей і шахрайство своїх командирів

Колишній соратник глави російських найманців Дмитра "Вагнера" Уткіна, Євстафій "Інженер" Ботвіньєв розповів про те, що "страхові суми", обіцяні родичам загиблих найманців, часто не виплачуються, а їх командири залишають частину "зароблених" грошей собі.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Рідус".

У бесіді також приймала участь Марія Ботвіньєва, дружина "Інженера" і його "бойова соратниця", капітан запасу ВС РФ.

"Зарплату близько 180 тисяч на місяць отримував рядовий в Луганську. Потрібно розуміти, що ці люди там замінюють наших контрактників і на всі втрати можна закрити очі. Сказати, що жодного нашого військового не постраждало. Вони воювали тут. Дійсно, воювали. Брали луганський аеропорт. Під час штурму Дебальцеве теж лягло чимало "вагнеровців", - заявив Ботвіньєв.

Однак, за словами його дружини, найманцю краще намагатися залишитися в живих, тому що в разі загибелі його сім'я мало що отримає.

"Треба розуміти, що ПВК - це ті, кого пошлють в бій першими. Їм саме за це і платять. В Сирії зарплата контрактника приблизно дорівнює зарплаті ПВК. Але боєць ПВК повинен не тільки зайти в призначену точку і покласти там якомога більше ворогів, він ще й повинен залишитися в живих. Тому що всі ці обіцянки, що сім'ям загиблих буде щось виплачуватися, зазвичай закінчуються із загибеллю бійця. Ніяких преференцій у тих, хто поза законом, немає ", - зазначила Ботвіньева, додавши, що "якщо виплати і є, то вони йдуть від якихось громадських структур, і розмір їх рівно такий, щоб сім'я загиблого не піднімала хай".

"Часто "страхові суми" не виплачуються. Люди пропадають без вести, йдуть в самоволку і не повертаються, ховають їх на місці... По-друге, потрібно розуміти, що платять гроші не бійцям, платять гроші керівнику організації, а він уже виплачує їх бійцям. І як в анекдоті: сало потримав, а на пальчиках залишилося", - підтвердив "Інженер".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що колишній соратник глави ПВК "Вагнера" Євстафій Ботвіньєв (позивний "Інженер") розповів про причетність Росії до війни на сході України.