RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Росії назвали причину катастрофи Ан-148 в Підмосков'ї

За результатами розслідування причиною катастрофи літака "Саратівських авіаліній" Ан-148 у неділю, 11 лютого, стала помилка екіпажу.

Про це повідомляє видання znak.

"Слідчими у взаємодії з Міждержавним авіаційним комітетом встановлена посекундна історія польоту. Згідно з даними розшифровки бортових самописців, пілоти не включили обігрів датчиків визначення швидкості, і в ході набору висоти відбулося їх обмерзання. Командир корабля Валерій Губанов отримав невірні відомості про падіння швидкості і вжив заходів щодо розгону судна шляхом переведення його в пікірування. При цьому в порушення інструкції був перевищений кут нахилу судна, літак втратив керованість. Таким чином, подтверділас ь основна версія катастрофи - невірні дії екіпажу ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, літак Ан-148 "Саратовских авіаліній" розбився 11 лютого по дорозі з Домодєдово в Орськ, в результаті чого загинули 71 осіб. Буквально через кілька хвилин після зльоту зв'язок з бортом обірвався. В авіакатастрофі нікому вижити не вдалося. Спочатку причиною НП називалося зіткнення літака з вертольотом "Пошти Росії".

Як повідомляв "Апостроф", раніше родичі загиблих в авіакатастрофі Ан-148 розповіли про те, що на місці катастрофи ще в квітні залишалися фрагменти тіл.