RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Здоровий глузд не гарантовано: в Росії цікаво висловилися про газопровід Путіна в обхід України

Німеччина використовує "Північний потік-2" для боротьби з американськими митом, проте, в разі необхідності, прийме позицію США, а не Росії.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Німеччина ближче до Сполучених Штатів, тому що багато в чому значно більшою мірою залежить від США, ніж від Росії. І остання дискусія з приводу митних тарифів на метали (алюміній, сталь) дуже їх хвилює. У німців значно більший обсяг торгівлі зі Сполученими Штатами, і ринок з ними надійніший. Тому, вибираючи між Росією і США, Німеччина не хоче втратити ринки в США", - підкреслив політик.

За його словами, на сьогоднішній день Німеччина використовує російський газопровід як інструмент боротьби з митними зборами, які США хочуть виставити, щоб зрівняти конкуренцію європейських і американських товарів на європейському і американському ринках.

"Адже тут здоровий глузд не гарантовано. Перед початком Другої світової війни угода з Німеччиною про визнання аншлюсу Австрії здавалася вирішенням проблем війни, але таким не стала. Отож будемо сподіватися на здоровий глузд, розуміючи, що вона не завжди наступає", - додав Боровий.

Більше про останні заяви Трампа в Брюсселі читайте в матеріалі "Апострофа" - У Кремля є інструмент війни, потрібно не дати його в руки Путіну.