RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Радощів не буде: відомий російський поет передбачив реакцію на смерть Путіна

Можливої смерті нинішнього президента Росії Володимира Путіна навряд чи варто буде радіти, оскільки його місце може зайняти ще більш агресивно налаштована особистість.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів популярний російський поет Андрій Орлов (Орлуша).

"Припустимо, що, як будь-який смертний, вмирає нинішній президент Росії. У мене якоїсь радості і тріумфу не буде, тому що я знаю на 90%, що на зміну йому прийде хто-небудь ще гірше. Він не найбільш потенційно страшна людина, яка є зараз у верхівці. А як насправді буде – час покаже. Давайте дочекаємося того дня, коли багато хто весело заспіває "Ла-ла-ла-ла", а для мене цей день буде таким же, як і всі інші", - говорить Орлов.

За його словами, російське суспільство настільки звикло сприймати інформацію з підконтрольних державі ЗМІ, що образ Путіна після смерті може різко змінитися.

"А з приводу того, що потрібно зробити при нинішній системі пропаганди в Росії, щоб змінити громадську свідомість, то потрібно п'ять разів на тиждень у передачі Соловйова читати по п'ять казок про злого Путіна і розповісти переписану знову історію, або українську версію. І люди забудуть те, у що вчора щиро вірили. Немає нормального суспільства, отже, немає нормальної суспільної свідомості. Тому що ні щирої підтримки, ні щирої ненависті немає, є реакція на страхи і страшилки, в які люди повірили. Зі Сталіним цей фінт спрацював, спрацює свого часу і з нинішніми. Кумири і вожді за одну ніч перетворюються створеними ними ж механізмами пропаганди на людожерів і серійних вбивць", - зазначив поет.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Андрія Орлова "Апострофу": Путін - не найстрашніша людина в російській верхівці.