RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Переписують історію війни: в Росії розповіли, як Кремль наступає на нові граблі

Російський режим Володимира Путіна останні роки проводить політику повторення старих радянських помилок, саме цим можна пояснити прийняте нещодавно в Держдумі рішення про перегляд оцінок війни в Афганістані.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський соціолог Ігор Ейдман.

"Це очікуване, можна сказати, неминуче рішення. Зараз Росія наступила на старі афганські граблі в Україні, Сирії, ЦАР, Лівії і далі скрізь. Не дивно, що в цій ситуації Державна Дума розпорядилася вважати старі граблі - п'єдесталом пошани. Країна знову підходить до граблів, закриває очі і вмовляє себе: "Зараз зійду на п'єдестал і мені повісять медальку на груди". Потім, правда, фантазія зіткнеться з грубою реальністю і замість медальки росіяни отримають граблями по носі", - зазначає Ейдман.

На його думку, участь Росії в локальних конфліктах, суперечки з Заходом і нові "будівництва століття" є саме ходінням "по старих радянських граблях, від зіткнення з якими розвалився СРСР".

"Граблі виснажливих локальних військових конфліктів. Граблі гонки озброєнь з країнами з незрівнянно більш розвиненою економікою. Граблі західних санкцій. Граблі дорогих помпезних будівельних і спортивних проектів при кризовій економіці. Граблі підтримки паразитичних режимів в країнах, що розвиваються. Граблі рішення амбітних геополітичних завдань за рахунок добробуту населення . Граблі самообману заспокійливої телевізійної картинки, що приховує заглиблюючуся кризу. Граблі гордині і самовихваляння в ситуації катастрофи, що наближається", - пише соціолог.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 21 листопада в Держдумі Росії відбулися парламентські слухання, за підсумками яких прийнято рішення провести перегляд негативних оцінок афганської війни, зроблених в 1989 році З'їздом народних депутатів СРСР.