RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Винні Україна і Ілон Маск: в Росії розповіли про свої космічні "успіхи"

Роскосмос, глава якого недавно зробив смішну заяву про польоти на Місяць, звинуватив в своїх невдачах за рік роботи затримки з боку України.

Про це повідомляє tjournal.ru.

Що стосується статистики, то з 25 апаратів у 2017 році Роскосмос зміг запустити тільки 17, без урахування чотирьох військових місій. Причому, в трьох випадках зриви пусків пояснили затримкою з боку українських виробників при виробництві ракети-носія або комплектуючих.

Зокрема, в таблиці, яка додається до документа, наведено обґрунтування відхилень від запланованих показників. Наприклад, у 2017 році передбачалося, що Росія займе 24,5% частки світового експорту ракетно-космічної техніки, однак Роскосмос виконав лише третина плану.

Крім цього, причиною невдачі назвали санкції Заходу. Нібито вони завадили оснастити російські космічні апарати "високоякісною імпортною апаратурою", а також ослаблення рубля.

У 2017 році частка Росії у виробництві космічної техніки досягла 7,1% замість запланованих 7,7%. Це пояснили скороченням бюджетного фінансування.

За даними Роскосмосу, на зниження конкурентоспроможності Росії також вплинули приватні компанії з США, насамперед - SpaceX Ілона Маска з ракетами Falcon. У звіті наголошується, що фірми вийшли на ринок пускових послуг "за сприяння держави" і з "демпінговими" цінами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше "Роскосмос" відзначився, представивши світу "новинку" космонавтики: новий ядерний космічний корабель, який дуже нагадує космічний літальний апарат з фільму "Аватар".