RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Росії суд "кинув" вдову сирійського "іхтамнєта" Путіна

У Ростовській області РФ суд відхилив позов вдови бійця ПВК "Вагнер" Олексія Рубанова Луїзи Рубанової, яка хотіла стягнути з держави два мільйони рублів в якості компенсації за смерть чоловіка в Сирії.

Про це пише "Комерсант".

У позові Рубанової наголошувалося, що, згідно з медичним висновком, смерть її чоловіка була насильницькою (в МЗС РФ повідомили, що він помер в результаті "обвуглювання тіла"). Позивачка не затверджувала, що її чоловік воював в Сирії, зазначаючи, що він міг перебувати там з "цивільним візитом". Офіційно діючі в Сирії російські військовослужбовці не вжили заходів щодо його евакуації із зони військового конфлікту, йдеться в позові.

Суд відмовив Рубановій в компенсації, визнавши недоведеним, що смерть її чоловіка настала в результаті протиправних дій російської армії чи інших силових відомств РФ.

Крім свідоцтва про смерть в певному місці, позивачем не представлено доказів, що підтверджують настання смерті в результаті дій військовослужбовців РФ у зв'язку з неприйняттям ними заходів, спрямованих на забезпечення безпеки населення в період проведення військових дій в Сирії.

Рубанов загинув в лютому 2018 року в Східній Гуті. Чоловік, який відслужив строкову в російській армії, довгий час не міг знайти роботу, яка б забезпечувала його сім'ю, а потім став бійцем ПВК.

У складі групи найманців він тричі прямував у "відрядження" до Сирії, отримавши за них дві медалі "За кров і хоробрість" з номером особистого жетона. З третього "відрядження" в Ростовську область доставили вже тіло бійця в цинковій труні. А ті чоловіки, що супроводжували "вантаж 200", за деякими даними, передали батькам бійця конверт з грошима - невиплаченою йому зарплатою і компенсацією.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Сирії ліквідували чергового путінського "іхтамнєта".