RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Facebook жорстко покарав шоу пропагандистів Кремля: подробиці

Facebook заблокував проект російського пропагандистського каналу Russia Today.

Про це головний редактор пропагандистського багатомовного телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян повідомила на своїй сторінці в Twitter.

За її словами, мова йде про англомовний проект In the Now.

"Проект був дико успішним - 2,5 млрд переглядів і 4 млн передплатників тільки в Facebook!" - пише вона.

Вона зазначила, що американське видання CNN "за наводкою фонду, що фінансується Держдепом і НАТО", написало матеріал про те, що проект фінансується з Росії.

"І поставили запитання Facebook, мовляв, як же так - російське втручання і ось це все? Facebook тут же нас заблокував! Не пред'явивши жодних, як то кажуть, звинувачень", - пише головний редактор.

За її словами, Russia Today не порушував правил соцмережі і раніше претензій ніяких не було.

"Якщо проблема в тому, що в назві проекту не було голосно зазначено, що він фінансується з Росії, так у радіо "Свобода" такого теж не вказано. І нічого, віщають спокійно. І не тільки вони", - додала головний редактор пропагандистського ресурсу .

Відзначимо, що в матеріалі CNN, про який згадувала Симоньян, йдеться, що Facebook заблокував сторінку "In the Now", якою керує ведуча RT Анісса Науей в п'ятницю, 15 лютого.

При цьому, керівництво соцмережі має намір запросити відомості про власника проекту, хоч, як пише CNN, зазвичай Facebook не вимагає надавати подібну інформацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше пропагандисти Путіна влипли в черговий скандал в Європі.