RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Опубліковано історії про жертв страшної авіакатастрофи в Москві

В ході пожежі в літаку "Sukhoi SuperJet" в аеропорту Шереметьєво під Москвою загинули 41 людей: журналістам вдалося зібрати історії деяких загиблих.

Про це повідомляє видання "360tv".

Єдиним членом екіпажу, який загинув у катастрофі, став бортпровідник Максим Моісеєв. Відразу після аварії про нього надходила суперечлива інформація, повідомлялося, що він вижив, однак пізніше його смерть все ж підтвердилася.

Поки колеги виводили пасажирів, Моісеєв намагався відкрити ще один вихід, однак у нього це не вийшло. Тоді він став допомагати евакуюватися тим, хто сидів у самому хвості лайнера. Він задихнувся чадним газом, відмовившись залишати літак раніше пасажирів.

Друг 22-річного героя розповів журналістам, як вони разом вступали в льотну школу. Тоді вони не тільки почали спілкуватися, але і подружилися сім'ями. Після Максим поступив до авіаційного інституту - і тут шляхи друзів розійшлися. Але хлопці все одно продовжували спілкуватися.

"Людина він був чудова, добра, завжди виручав. Він повідомляв, що йде вчитися на стюарда в "Аерофлот", він там пропрацював півтора року. Комунікабельний, завжди допомагав, чим міг. Зідзвонювалися, я пам'ятаю, поговорили, все добре було. Дуже шкода"- поділився приятель загиблого.

У трагедії загинули начальник Сніжногорської обласної лікарні № 120 Євген Новіков і його 12-річна дочка Софія. Дружина лікаря, Ксенія Новікова, в один день втратила всю родину. А восени минулого року вона пережила іншу трагедію: керченський стрілок вбив її племінницю Аліну.

Краща подруга Ксенії, Олена, розповіла журналістам, що Євген Новіков душі не чув у своїй родині і завжди мріяв про дітей. Єдину доньку Соню він взяв з собою до Москви погрітися під теплим травневим сонцем. Сам він прилетів в столицю на зустріч лікарів.

"Він шалено любив свою сім'ю, мріяв завжди про дитину. Наші доньки були подружками. Сонечку тато взяв просто на вихідні з собою погрітися - ми живемо на півночі, сонця не бачимо цілий рік", - розповіла Олена.

Пост головного лікаря Євген зайняв навесні минулого року, а до цього працював завідувачем хірургічного відділення в тій же лікарні. За словами Олени, багато пацієнтів згадували про нього як про "хірурга з золотими руками".

"Він один з кращих хірургів, яких можна було собі уявити", - поділилася жінка.

Трагедія забрала життя співробітника "Транснафти" Олександра Віцнаровського. Юнак з успіхом закінчив РГУ нафти і газу (НДУ) ім. І. М. Губкіна і вирішив працювати тільки за професією. Колеги і друзі загиблого згадують про нього як про спокійного, розважливого і дуже працьовитого юнака.

Однокурсник юнака, Дмитро, розповів журналістам, що за роки навчання Олександр жодного разу не дав приводу засумніватися в своїх якостях. На військових зборах, на університетській практиці і просто в житті Віцнаровський прагнув допомагати оточуючим.

"Відмінний хлопець. Негативу в ньому точно не було ні краплі. Чуйний, добрий, спокійний, розважливий... Коли дізнався, що він загинув, не повірив. Спочатку все перевірив, подивився список... і зрозумів", - поділився Дмитро.

Олександр народився в Мурманську. Рейсом SU 1492 юнак хотів злітати додому і провідати рідних.

У пожежі загинули чоловік і жінка Катерина та Андрій Чупрунови. Чоловік обіймав посаду провідного інженера відділу радіаційної безпеки Кольської атомної станції, а у вільний час виступав у місцевій молодіжній команді "Слім" на "Що? Де? Коли?".

Колега Андрія, Тетяна, в інтерв'ю розповіла, що молодий чоловік завжди був дуже активним і заряджав своєю енергією оточуючих. У нього вистачало часу і на ефективне керівництво своїми підлеглими, і на сім'ю, і на команду знавців.

"Андрія знала як колегу по команді "Що? Де? Коли?". Була молодіжна команда "Слім", і він довгі роки грав в ній. Він був активною, життєрадісною людиною. Для всіх на підприємстві це шок, трагедія", - сказала Тетяна.

Один з підлеглих Чупрунова, Дмитро, розповів, що Андрій був відмінним керівником - чесним, уважним, чуйним. "Як керівник він - таких пошукати. Та й просто як товариш - мало таких", - поділився співрозмовник.

Дружина Андрія, Катерина, працювала вчителем історії та суспільствознавства в гімназії №1 міста Полярні Зорі. У розмові з журналістами директор навчального закладу Ольга Горюшина розповіла, що в цьому році Чупрунова повинна була отримати другу освіту - дефектолога.

"Катерина - вчитель першої категорії. Всі її випуски показували хороші результати, вона готувала дітей до олімпіад різного рівня. Чудовий, дуже виконавчий працівник, перспективний. Талановита, дуже багато ділилася педагогічним досвідом з колегами в регіоні", - розповіла співрозмовниця.

Директор гімназії розповіла, що у Катерини з чоловіком були теплі, ніжні стосунки. Супруги дуже дружно жили і багато подорожували. Андрій часто робив улюбленій сюрпризи, одним з таких стала подорож до Москви на травневі свята.

Трагедія забрала життя сина відомого ярославського адвоката Андрія Зеніна - Михайла. Юнак закінчив МГУ і зовсім недавно одружився.

Бухгалтером місцевої колегії адвокатів розповіла, що знала Михайла з раннього дитинства. Молодий чоловік пішов по стопах батька: відучився на юридичному факультеті МДУ, працював за фахом в Москві.

"Він ріс на моїх очах. Чудовий був хлопчик. Закінчив МДУ і працював юристом, жив і працював у Москві. Летів у відрядження. Тільки рік тому, в квітні, він одружився, дітей не було. Тільки починав жити", - сказала жінка.

Загальний список загиблих пасажирів в авіакатастрофі (не враховуючи бортпровідника Максима Моісеєва):

Нагадаємо, докладніше про катастрофу в аеропорту Шереметьєво читайте в матеріалі "Апострофа": Катастрофа Sukhoi Superjet: все, що відомо про страшну трагедію і її причини.